Inspiratie voor jouw diamond painting piece!

Ontstressen, de sleur van alledag achter je laten, je gedachten verzetten of de tijd voorbij laten vliegen: het antwoord is diamond painting! Kies een plaatje dat mooi past bij jouw interieur of een prachtige plaat die je cadeau kan doen. Het maken van jouw diamond painting art-work levert je uren plezier en rust op. Wij geven je graag tips & inspiratie over diamond painting! 

Wat is diamond painting?

Met diamond painting plaats je gekleurde steentjes (vandaar de naam ‘diamond’) op een patroon. Je kunt het vergelijken met borduren. Het patroon kan je zelf kiezen: kies bijvoorbeeld voor een kleurrijke uil of upload je eigen foto. Zodra je diamond painting schilderij af is, kun je het ophangen of cadeau geven. 

Hoe werkt diamond painting?

Nu hoor ik je denken: hoe werkt diamond painting? Is dat niet ontzettend moeilijk? Nee, helemaal niet! Iedereen kan het leren. Het patroon heeft namelijk vakjes waarin nummers staan. Daardoor weet je precies welk diamantje op welke plek hoort. Naast het patroon en de diamanten ontvang je ook een pen, waarmee je de diamantjes gemakkelijk kunt plaatsen. 

De volgende zes stappen doorloop je bij het maken van je diamond painting:

  1. Zoek naar het symbool op het patroon.
  2. Zoek het juiste symbool en kleurnummer op de lijst.
  3. Kies daarna het juiste zakje met de steentjes.
  4. Doop de werkpen in de was.
  5. Pak dan met de werk pen de steentjes op uit het zakje. 
  6. Plak de steentjes op het juiste symbool.

Hoe werkt diamond painting?

Zodra je bent gestart met het eerste steentje, zul je zien hoe mindful deze hobby is. Het is een hobby waarbij je lekker je verstand op nul kan zetten en ondertussen iets moois kan creëren. Wij zijn verslaafd!

Inspiratie voor diamond painting

Bij de hobby diamond painting horen natuurlijk mooie patronen. Dit zijn onze favorieten:

Hoe groot zijn de diamond paintings?

Afhankelijk van het product of de gekozen afbeelding, zijn de paintings in verschillende maten verkrijgbaar. Hoe groter het formaat, hoe mooier dat de details te zien zijn. Er worden dan namelijk simpelweg meer diamanten gebruikt.

Bestel jouw favoriete diamond painting direct in onze webshop >

Waarom kiezen voor mindful hobby’s?

Met Mindful Hobby's bieden we jou een 'escape from reality' met onze verschillende mindful producten. Wij hebben ons eigen leven namelijk volledig omgegooid en zijn uit de 9-tot-5 gekte gestapt. Burn-outs worden volksziekte nummer 1 en met mindful hobby’s hopen we bij te dragen aan meer rust, tijd voor jezelf en voldoende vrijheid. Wij weten namelijk hoe belangrijk het is om voor jezelf te zorgen.

Maak een prachtig kunstwerkje met diamond painting of kies voor één van onze andere mindful hobby’s. Laat bijvoorbeeld je inner picasso naar buiten komen met schilderen op nummer of stel je geduld op de proef met 3D puzzels.

Waar ben je naar op zoek?

Jouw winkelwagen